Din Chișinău, politicianul-fugar Cristian Rizea amenință un jurnalist cu mitraliera. Ce mesaj halucinant i-a transmis pe whatsapp

Din Chișinău, politicianul-fugar Cristian Rizea amenință un jurnalist cu mitraliera. Ce mesaj halucinant i-a transmis pe whatsapp
Din Chișinău, politicianul-fugar Cristian Rizea amenință un jurnalist cu mitraliera. Ce mesaj halucinant i-a transmis pe whatsapp
Publicat: 14/10/2020, 15:36

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fugit din România, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, iar acum duce o viață opulentă la Chișinău, în Republica Moldova.

GÂNDUL.RO a dezvăluit, ÎN EXCLUSIVITATE, că politicianul-fugar a beneficiat de ajutor ”la nivel înalt” în Republica Moldova, iar acum se recomandă a fi director general al postului TV Realitatea din Moldova. În realitate, este vorba despre televiziunea afiliată Realității TV, stația românească deținută de omul de afaceri Maricel Păcuraru. Aceste post i-a oferit sprijin prin publicitate gratuită în campania electorală președintelui Igor Dodon.

Potrivit informațiilor furnizate de România TV, Cristian Rizea a trecut într-o nouă etapă a vieții sale, cea de personaj care amenință un jurnalist… cu o mitralieră. În urmă cu doar câteva zile, prin intermediul whatsapp, Cristian Rizea i-a transmis un mesaj ”sugestiv” respectivului jurnalist român. Mai mult, pentru a fi cât mai ”credibil”, Rizea a atașat și o fotografie în care ține o mitralieră în mână. Cu toate că a decupat imaginea, fostul deputat este demascat de tatuajul particular pe care îl are la încheietura mâinii drepte.

Mai mult, potrivit sursei citate, numărul de pe care a fost expediat mesajul este același aflat pe cartea de vizită pe care ex-PSD-istul o folosește acum la Chișinău.

”Harașo (n.red. – bine, în limba rusă)… Tati noi ne-am pregătit aici pentru vizitatori!”, a scris fostul deputat PSD.

Acum, Cristian Rizea duce în Chișinău o viață care se remarcă prin opulență, fără să aibă surse de venit constant. Firește, apare o întrebare logică: ce oferă Cristian Rizea/Mihai Cristian Luigi celor care îl ajută la schimb pentru protecția și modul de viață opulent?

Rizea a aterizat, bine-mersi, în Republica Moldova

Intuind iminența condamnării definitive, Cristian Rizea a demarat demersuri pentru obținerea cetățeniei moldovenești încă din 2018, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în România.

Sursele GÂNDUL.RO arată că obţinerea acestor acte nu ar fi fost posibilă fără implicarea directă a funcţionarilor publici moldoveni afiliaţi PDM și PSRM, în special a celor care erau responsabili de pregătirea și semnarea decretelor de acordare a cetățeniei, adică direct din cabinetul Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Solicitarea de urgentare a acordării cetățeniei a venit din partea lui Artur Gumeniuc, care, la momentul respectiv, deținea funcţia de consilier al Președintelui Republicii Moldova pe domeniul apărării și securității naționale (Secretar al Consiliului Suprem de Securitate).

Astfel se explică faptul că familia Rizea a aterizat liniștită la Chișinău, în Republica Moldova, pe 1 februarie 2019. Pe lângă relația deja consolidată cu Serviciul de Securitate moldovean, prin prisma legăturii cu Gumeniuc, devenit adjunct, pentru a-și crea niște legături locale, Rizea a mai primit sprijinul unui fost coleg din PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
„Zici că noi alegem președintele în America” Dan Negru vorbește despre prioritățile românilor după anunțul...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Românii sunt verificați. ANAF face măcel. Este obligatoriu în România
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor